Stor succes med vindispensere i Supermarco

4/6/2020
”Det virker!” Sådan svarer ejer og direktør Jens Henriksen på spørgsmålet om, hvad det har betydet at få Enomatics vindispensere ind i hans italienske madtempel Supermarco i København.

I September 2019 rykkede Enoma ind i Supermarco med sit showroom. Ideen var at integrere showroomet i butikkens daglige driftog altså ikke bare vise dispenserne men også vise, hvad de faktisk kan -servere vin på glas, korrekt afkølet og i korrekt afmålte doser uden spild.

”Det virker på flere niveauer” fortsætter Jens Henriksen.  ”Enomatic rykker på vinsalget og løfter indkøbsoplevelsen. Vigtigt for mig er, at vores kunder får en helt særlig oplevelse af forkælelse og del i den italienske glæde ved god mad og gode vine, der er brugt omtanke og kærlighed på at producere. Vindispenserne lægger rigtig meget oveni den pulje”.
”Enomatic er italiensk kvalitet ligesom vores øvrige varesortiment, så også der passer det hele sammen. Og jeg kan jo høre på kundernes bemærkninger, at de synes, det er rigtig smart med dispenserne”.
”Det er selvfølgelig også vigtigt, at vi sælger en masse vin” griner Jens ”og det understøtter vindispenserne rigtig fint. Når vores kunder kan smage, øges salget. Det siger næsten sig selv.”

Glas er stillet frem og så tapper kunderne selv – enten fra dispenserne med gratis smagsprøver eller fra betalingsdispenserne med deres forudbetalte vinkort.

Små skilte ved vinene på hylderne oplyser at ”denne vin kan smages i vinbaren”. Skiltningen i sig selv løfter salget. Det er tillidsvækkende, at man kan smage.

Vinene holder sig helt friske i 3 uger, efter de er sat ind i dispenserne. ”Vi har ikke noget spild, selvom der er stille dage. Vi smager også selv og kender derfor vores vine endnu bedre end før”, forklarer Jens. ”Vi har større overskud til at vejlede vores kunder.”

Vindispenserne er altid åbne, så Supermarcos kunder kan i hele åbningstiden smage 4 slags kølige bobler, 8 hvidvine, 4 rosé og op til 20 røde vine, i alt mere end 30 vine.  Med en god skiltning og rigtige glas giver det mere salg og glade kunder.

Et par af dispenserne er indstillet til gratis smagsprøver på 2,5cl. Der står små rigtige smageglas foran dispenserne. ”Vi sælger mange bobler, fordi kunderne selv kan tappe gratis smagsprøver på ting som prosecco og lambrusco, og så har vi et udbud af appasite-rødvine i andre dispensere, som også er indstillet til små gratis smagsprøver. Det rykker meget på salget.” 

De øvrige vindispensere er sat til at kunne give 3 forsekllig doseringer, 2,5cl / 5cl / 10cl, men her betaler man. Der sælges forudbetalte vinkort, som kunderne kan betjene dispenserne med. Barolo, Barbaresco, Brunello og Chianti Reserva er blandt de faste vine og kan smages for 10 – 16kr. ”Bedre vine kan på grund af den højere pris være sværere at afsætte end de billige bulkvine, men igen, når kunderne kan smage, så sælger det, for vinen er jo god!. Når kunder leder efter noget ekstra godt, kan vi nu tilbyde dem at smage først. Det er blevet endnu sjovere at sælge vin”. 

Vinene i dispenserne står også på hylder i vinbaren, så man kan orientere sig om prisen og hurtigt få den rigtige vin i kurven.

Enomatic Vinbar inde i Supermarco er også blevet et samlingspunkt for vin-entusiaster tæt på lukketid, for der er altid noget godt at smage. ”Dispenserne er hygiejniske. Vi har kunnet holde dispenserne i drift under corona, fordi folk betjener sig selv.” 

Vindispenserne er i drift i hele Supermarcos åbningstid og kan derfor altid demonstreres for Enomas kunder. Mandag-fredag kl.9-19 og lørdage kl.9-17


Om os

Åbningstider:
Mandag-fredag kl.10-19
Lørdag kl.10-17
For aftale ring 31316837

Supermarco, Støbegodsvej 1, 2450 København SV
Info@enoma.dk
Tlf: 31 31 68 37

Kontakt mig

Vil du have et  GRATIS tilbud på opstilling og installation af vindispensere, eller vil du bare spørge om noget ?

Tak fordi du vil være medlem!
Oops! Der var noget der gik galt. prøv igen senere.